Tämä piha sijaitsee Oulun pohjoispuolella V-vyöhykkeellä. Eläkeikää lähestyvä pariskunta halusi uudistaa pihansa kokonaan. Saneeraus aloitettiin takapihalta, jossa vanhojen laattojen alla maa oli painunut niin, että hulevedet johtivat asuinrakennusta kohti. Iso laatoitusalue purettaisiin kokonaan ja siinä samassa pihasta haluttiin moderni, yllättävä, tyylikäs ja uniikki. Toiveena oli lasihuone, josta oli suuntaa antava malli löytynyt ulkomaisesta puutarhalehdestä.

Pihasaneeraus aloitettiin v. 2012 ja se on vähitellen edennyt joka vuosi eteenpäin. Joka vuosi suunnittelen siihen jotain lisää ja se rakennetaan tulevana kesänä. Takapihan jälkeen tehtiin metsästä moderni pihapuisto ja sen jälkeen rakennettiin maakellari ja etupihan vierasparkki alue. Näyttävä tulopihan katseenvangitsija aloitettiin rakentamaan keväällä 2016 ja se jatkuu vielä tulevana kautena. Etupihalle on vaihdettu myös uusi pihakiveys. Pääsisäänkäynnin portaikon suunnitteli talon arkkitehti uuteen uskoon ja sen rakentaminen aloitetaan myös keväällä 2017. Samana keväänä tulee myös metsäpuiston laajentaminen niittykukka-alueeksi.

Tätä pihaa on saatu seurata mm. Terassi-lehdessä ja se on saanut myös niin upeaa kansainvälistä huomiota, että on ehdolla Skandinavian Gardens-kirjaan, jonka julkaisuajankohta keväällä 2017. Hieman vielä jännitetään, onko piha päässyt sinnekin lukioiden ihasteltavaksi 🙂